реклама 468

Thursday, March 12, 2009

Смелчага оцеля след скок в Ниагарския водопад

dnes.dir.bg - Смелчага оцеля след скок в Ниагарския водопад

Човек скочи в Ниагарския водопад, излезе жив и се присъедини към неколцината оцелели след подобно гмуркане без защитни средства, предаде Си Ен Ен, като се позова на информация от местните власти.

“Героят“ е бил видян да влиза в ледената вода над водопада Хорсшуу, откъм канадската страна, и после скочил в него. Според Лий Смит, началник на пожарната служба на Найъгера Фолс, Онтарио, неидентифицираният засега мъж е престоял в студените води около 40 минути, предаде Ekipnews.bg.

След подвига си гмурицът бил измъкнат от водата от полицията на парка и пожарникаря от Найъгера Фолс Тод Брънинг. Брънинг бил завързан с въже, навлязъл във водата и преплувал около 60 метра, преди да успее да хване мъжа и да го изтегли. Това станало след като полицията не успяла в опита си да го спаси с частен хеликоптер. Пилотите обаче използвали силната въздушна струя от перката на машината, за да изтласкат гмуреца колкото е възможно по-близо до брега. В това време мъжът бил повлечен и въртян като пумпал от силното течение. Той не оказал никаква помощ при спасяването си и Смит не е сигурен дали не е бил в състояние да си помогне или не е искал да го направи. По сведения на капитана на пожарникарите от Найъгера Фолс Дейв Белми човекът нямал никакви дрехи, но те може и да са били отнесени от течението.

Той подчерта, че без бърза реакция на спасителите шансовете за оцеляване на безумния гмуркач са щели да бъдат силно намалени. Белми допълни, че всички спасителни организации в парка са подготвяни за случай като този и компетентността им бива подлагана на практически тест десетина пъти годишно. Въпреки това последното спасяване е било наистина впечатляващо.


No comments:

Post a Comment