реклама 468

Friday, March 13, 2009

Овчаров ни настройва за лоши новини

Овчаров ни настройва за лоши новини



Някои държави са загазили и опитът България да бъде приравнена с тях е малко опасен.

Това каза председателят на бюджетната комисия в Народното събрание, депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров пред БНТ, цитиран от БГНЕС.

19% намаление на производството на промишлени стоки, над 60% намаление в производството на метали показва, че навлизаме в кризата. Това, че намаляват средствата в приходната част на бюджета трябва да отрезви някои хора, посочи социалистът.

Всички започнаха да искат - и за пенсионерите, и за здравеопазване, и за образование, това са добри неща, но ние се намираме в криза, категоричен е Овчаров.

Ще трябва да се настроим да слушаме неприятни новини, за съжаление, посочи Овчаров.

Тези данни не могат да бъдат охарактеризирани като урагани, но искам да направя сравнение с Румъния. Тя иска пари, за да пази платежния си баланс и е една страна едва ли не пред фалит. България спазва една добра фискална политика и има добри резерви. Трябва да бъдем по-големи реалисти по отношение на Бюджет 2009.

Не е необходимо да имаме предпазно споразумение с МВФ за разлика от Румъния и от Унгария. Чуждестранните инвестиции са намалели само с 200 млн. лева в сравнение с 2007 г. За разлика от други страни България е финансово стабилна, повтори Румен Овчаров.

Според него СДС прави грешка със споразумението с ДСБ. Това е мотивирано от страха да не се влезе в парламента, аргументира се Овчаров. Според него коалиция между ДПС и НДСВ е прагматично решение, а не "целувка на смъртта".


По повод скандала с имотите на лидера на ДПС Ахмед Доган, Овчаров каза, че се надява да излезе истината. Едва ли ще има нещо криминално, но обществото трябва да знае истината, допълни депутатът.

No comments:

Post a Comment