реклама 468

Friday, March 13, 2009

Яне Янев и ДАНС заедно срещу радикалния ислям

Яне Янев и ДАНС заедно срещу радикалния ислям



Нови сигнали до ДАНС, свързани с прояви на ислямизъм в 10-15 района в страната, са представили внесоха днес депутатите Яне Янев и Димитър Абаджиев.

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" изрази удовлетворение от факта, че ДАНС, заедно с други европейски служби, работи интензивно по въпросите, свързани с радикалния ислям, както и по паричните потоци, които се наливат в България, за да може българо-мохамедани да бъдат заставени да се обучават на нехарактерна за тях религия. Според него те са принудени и да носят носии, които никога не са били виждани в тези райони, съобщи Фокус.

„Предоставихме на ДАНС и списания и други материали, които още на пръв поглед изглеждат изключително скъпи”, каза Янев и цитира от списанията: „Това е феномен, който значително се засилва след атаката на Световния търговски център на 11 септември 2001 г. Тази атака, осъждана от абсолютно всеки, включително и мюсюлманите, приковава вниманието на хората върху исляма. Хората на запад говорят изключително много за това каква религия е ислямът. Тази атака ще промени хода на световната история и ще засили исляма”. Янев посочи, че очаква от ДАНС в най-кратък срок да има краен резултат.

„Бяхме приятно изненадани от факта, че до момента има налагани десетки глоби, принудително изселване и осъществяване на конкретни операции. Получихме надежда от ДАНС, че те скоро ще ги оповестят на обществото”, каза Янев.

Според него - ДАНС работи по ислямизацията от 6-7 месеца, заедно с чужди служби, най-вече от старите страни-членки на ЕС. Янев посочи, че в България са влезли десетки милиони от Саудитска Арабия, от Египет за подпомагане на незаконни училища и други извънкласни форми на обучение и за директно купуване „чрез финикийски аргументи” на бедни хора, занимаващи се предимно със земеделие в различни трудни етнополитически райони.

По време на срещата е бил обсъден и въпросът за финансовата криза и икономическия контрол, както и злоупотребите в НАП, Министерство на финансите, Агенция "Митници" и други. В Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) е създаден специализиран икономически екип, който да разследва измами с източване на национални и европейски средства. Това съобщи независимият депутат и лидер на РЗС Яне Янев, който заедно с колегата си Димитър Абаджиев се срещнаха с председателя на агенцията Петко Сертов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Янев, по време на срещата са обсъдени различни теми, една от които е свързана със злоупотребите, които правят така наречените „бели якички”. Обсъден е бил и въпросът с нарастващата радикална ислямизация в някои части на страната.

Преди около 2 месеца Янев и Абаджиев вече се срещаха с оперативното ръководство на ДАНС и след срещата също оповестиха опасенията си във връзка с разрастване на радикалния ислямизъм в повече от 10 общини на страната.

Партията на Яне Янев "Ред, законност и справедливост" задминава СДС, ДСБ и НДСВ и в момента е пета политическа партия в страната, сочат данни на социологическата агенция MBMD оповестени днес. За РЗС със сигурност биха гласували 3.3 на сто от всички гласоподаватели, а други 12 на сто са склонни да го направят, показва изследването.


No comments:

Post a Comment